Imenovan novi svjetski povjerenik za salezijance suradnike Imenovan novi svjetski povjerenik za salezijance suradnike

Brat Dominic Nam Nguyen Duc novi je svjetski povjerenik za Udruženje salezijanaca suradnika.

Vrhovni poglavar uputio je 5. lipnja službeni dopis Salezijanskoj obitelji u kojima imenuje nove povjerenike za pojedine grane Salezijanske obitelji. U našoj provinciji tako Udruženje salezijanaca suradnika, Udruženje Marije Pomoćnice (ADMA) i Don Boscovi bivši učenici imaju nove svjetske povjerenike. Dopis donosimo u cijelosti.

Draga braćo i pripadnici Salezijanske obitelji,

primite moje srdačne pozdrave. 

Nakon 28. Općeg sabora družbe događaju se neke promjene u službama animacije. Jedna od njih vezana je i za tajništvo vrhovnog poglavara za Salezijansku obitelj. 

Želim obavijestiti Salezijansku obitelj diljem svijeta o novim povjerenicima vrhovnog poglavara tamo gdje je potrebna izravna animacija od strane salezijanaca.

Povjerenici vrhovnog poglavara su:

- don Joan Lluís Playà, bit će povjerenik za Salezijansku obitelj; a nastavit će biti duhovni asistent dvaju svjetovnih instituta: Don Boscovih dobrovoljki (VDB, volontarie di don Bosco) i Dobrovoljaca s don Bosom (CDB – volontari con don Bosco).

- brat Dominic Nam Nguyen Duc, brat pomoćnik iz Vijetnama, bit će povjerenik za Udruženje salezijanaca suradnika i savjetnik za Don Boscove bivše učenike. Brat Dominic dobro poznaje europski i talijanski kontekst i nesumnjivo je referentna točka azijske kulture. Moja je namjera izbjeći europeizaciju ili zapadnjaštvo u animaciji salezijanske obitelji; radije ga želim učiniti univerzalnijim i u najboljem slučaju vrednovati zvanje salezijanskog brata u njegovim specifičnim karakteristikama, uključujući animiranje Salezijanske obitelji, posebno dviju skupina unutar nje, koje uglavnom čine laici.

- don Alejandro Guevara, trenutno povjerenik za Salezijansku obitelj provincije Marije Pomoćnice kršćana u Sevilli (Španjolska), bit će povjerenik kao duhovni animator Udruge Marijie pomoćnice, prije svega u praćenju ADMA PRIMARIA-e u Torinu, a odatle i cijelog Udruženja u svijetu. Njegovo prebivalište bit će u Valdoccu.

- don Pierluigi Cameroni, generalni postulator za kauze svetaca, također će biti dio tima tajništva kako bi obogatio Salezijansku obitelj vizijom i boljim razumijevanjem salezijanske svetosti, na koju smo svi pozvani.
 
Vrlo sam zahvalan imenovanoj braći na dostupnosti i velikodušnosti u prihvaćanju njihovih službi. Zahvaljujem i don Eusebiu Muñozu, don Giuseppeu Castiju i don Raphaelu Jayapalanu na predanom služenju koje su u prošlih šest godina pružili našoj Salezijankoj obitelji.
 
Primite moje najbolje želje za naredne godine, moleći za nastavak živahne i lijepe animacije cijele Salezijanske obitelji, te istovremeno za inovativnost i obnovu koje Crkva i don Boscova karizma danas trebaju od svih nas.
 
S poštovanjem Vaš,
 

don Ángel Fernández Artime, vrhovni poglavar

Datum objave: 08.06.2020.
FacebookTwitterRSS