Čin posvećenja Mariji Pomoćnici kršćana Čin posvećenja Mariji Pomoćnici kršćana

Nakon devetnice Mariji Pomoćnici kršćana koju je molila Salezijanska obitelj diljem svijeta vrhovni poglavar don Angel Fernandez Artime poziva da obnovimo posvećenje Mariji Pomoćnici kršćana, s don Boscovim srcem, u ovo vrijeme kušnje i patnje zbog pandemije corona virusa.

Don Angel nas poziva da živimo i u jedinstvu s Papom Franjom koji je u nedjelju tijekom Angelusa pozvao kršćane i ljude dobre volje „da odgovore zajedničkom molitvom, sućuti, nježnošću. Da budemo blizu usamljenima i umornima. Da budemo blizu liječnicima, zdravstvenim djelatnicima, sestrama, volonterima… Da budemo blizu predstavnicima vlasti koji moraju provoditi stroge mjere koje su za naše dobro… Da budemo blizu svima.“

Svaka zajednica, svaka grana Salezijanske obitelji, svaka obitelj naći će prigodan način i mjesto da učini obnovu posvećenja Mariji Pomoćnici kršćana.

Danas na mjesečni spomendan Marije Pomoćnice kršćana vrhovni poglavar će ujutro u 8 sati u Rimu moliti krunicu na čijem će svršetku u ime cijele Salezijanske obitelji obnoviti posvećenje Mariji Pomoćnici kršćane pred slikom Marije Pomoćnice u bazilici Srca Isusova gdje je don Bosco 16. svibnja 1887. više puta tijekom misnog slavlja zaplakao shvaćajući san koji je imao u 9 godini.

Kao don Bosco i Salezijanska obitelj danas snažno vjeruje da je Marija veliko i snažno uporište Crkve: „veličanstvena pomoćnica kršćana“, posebno u doba nevolja, borba i nedaća, koja nas brani od svakog zla duše i tijela, "i u času smrti dočekuje našu dušu u raju!"

Prijenos molitve vrhovnog poglavara možete pogledati od 12 sati na YouTube kanalu ANS Agenzia iNfo i na Facebook stranici Agenzia Info Salesiana – ANSNakon prijenosa snimka će biti dostupna i možete ju pogledati naknadno na istim mjestima.

Posvećenje Mariji Pomoćnici Kršćana (24. ožujka 2020.)

Najsvetija Bezgrješna Djevice Marijo, naša nježna i moćna Majko kršćana, tebi se potpuno posvećujemo da nas vodiš k Gospodinu. Tebi predajemo svoj duh sa svim njegovim mislima, naše srce s ljubavlju, naše tijelo sa svim osjećajima i snagama koje imamo, i obećajemo da ćemo uvijek sve činiti za veću slavu Božju i spasenje naših duša.

Ti, jedinstvena Djevice, koja si oduvijek bila Majka Crkve i Pomoćnica kršćana, nastavljaš biti prisutna među nama posebno ovih dana.

Prosvijetli i daj snage biskupima i svećenstvu, drži ih ujedinjenima i poslušnima Papi, nepogrješivom učitelju; uvećaj svećenička i redovnička zvanja kako bi i putem njih kraljevstvo Isusa Krista ostalo očuvano među nama i proširilo se do svih krajeva zemlje.

Još jednom molimo tebe draga Majko da svoje milostive oči uvijek držiš na mladima izloženima tolikim opasnostima, na grješnicima i umirućima.

Budi svima, Marijo, slatka nada, Majka milosrđa, Vrata raja. Molimo te i, velika Majko Božja, za nas. Nauči nas svojim vrlinama, posebno svojoj anđeoskoj skromnosti, dubokoj poniznosti i gorljivom dobročinstvu.

Marijo Pomoćnice kršćana učini da svi budemo okupljeni pod tvojim Majčinskim plaštom.

Dopusti da te u kušnjama uvijek zazovemo s povjerenjem: neka nam misao na tebe – tako dobru, ljubaznu, dragu, spomen na ljubav koju donosiš svojim štovateljima – pruži takvu utjehu koja će nas voditi pobjedi protiv neprijatelja naše duše, u životu i smrti, kako bi smo mogli biti tvoja kruna u predivnome Raju. Amen.

Datum objave: 24.03.2020.
FacebookTwitterRSS