Izabrano novo pokrajinsko vijeće uz prisutnost gostiju iz Rima i Slovačke Izabrano novo pokrajinsko vijeće uz prisutnost gostiju iz Rima i Slovačke

Udruženje salezijanaca suradnika naše pokrajine odabralo je novo Pokrajinsko vijeće na izbornom saboru održanom na Jarunu 26. i 27. listopada.

Izborni sabor uveličali su svojom prisutnošću don Eusebio Muñoz Ruiz, povjerenik Vrhovnog poglavara za salezijansku obitelj, don Giuseppe Casti, povjerenik Vrhovnog poglavara za salezijance suradnike, Antonio Boccia, svjetski koordinator USS-a i Stanislav Veselsky, regionalni koordinator USS-a.

Na početku sabora Vedran Kosalec, pokrajinski koordinator, pozdravio je sve prisutne, posebno uvažene goste iz Rima i Slovačke. Nakon predstavljanja izvješća prema službama svoje govore i predavanja imali su gosti.

Don Eusebio Muñoz Ruiz pozdravio je sabornike i preko njih sve pripadnike Udruženja naše pokrajine.

Don Giuseppe Casti govorio je na temu „Salezijanci suradnici, suodgovorni u Crkvi, u Salezijanskoj obitelji, u Salezijanskom pokretu.“

Svjetski koordinator Antonio Boccia upoznao je suradnike s povijesti Udruženja i trenutnim stanjem u svijetu gdje u 102 zemlje ima nešto više od 28 tisuća suradnika.

Stanislav Veselsky oduševio je prisutne jer je svoj govor o „Udruženju u regiji Središnja i Istočna Europa“ održao na hrvatskom jeziku.

Gosti su posebno isticali zajedništvo i suodgovornost među salezijancima suradnicima, ali i zajedništvo i suodgovornost s drugim granama salezijanske obitelji posebno salezijancima.

Misna slavlja predvodili su don Giuseppe Casti (subota) i don Stjepan Bolkovac (nedjelja) koji je dva tjedna ranije imenovan za novog povjerenika suradnika.

Na glasovanju je bilo prisutno 37 sabornika od 39 koliko ih je došlo na sabor. Odmah u prvom krugu šest kandidata skupilo je potrebnu natpolovičnu većinu glasova. Novo pokrajinsko vijeće po službama čine: Antonija Marasović (pokrajinski koordinator) iz MS Knežija, Nikola Banovac (tajnik) iz MS Split, Tomislava Bikić (rizničar) iz MS Rudeš, Nada Tokić Predović (savjetnik za odgoj i obrazovanje) iz MS Rudeš, Branka Vrbić (savjetnik za apostolat) iz MS Žepče, Sanja Mijolović (savjetnik za komuniciranje) iz MS Zadar, s. Maja Dolenec (povjerenica KMP za suradnike) i don Stjepan Bolkovac (povjerenik SDB za suradnike).

Sabornici su odlučili donijeti četiri smjernice do kojih su došli kroz raspravu. Donesenim smjernicama želi se poboljšati početna formacija, trajna formacija, apostolat i ekonomska solidarnost.

Susret je završen zahvalom starom pokrajinskom vijeću i čestitkama novom.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Datum objave: 28.10.2019.
FacebookTwitterRSS