Vrhovni poglavar u Hrvatskoj od petka do utorka Vrhovni poglavar u Hrvatskoj od petka do utorka

Hrvatski salezijanci, salezijanska obitelji i mladi radosno iščekuju dolazak don Angela Fernandeza Artimea, vrhovnog poglavara Salezijanske družbe.

Don Angel Fernandez Artime boravit će u Hrvatskoj od 25. do 29. svibnja. Vrhovni poglavar dolazi prigodom 100. godišnjice prisutnosti salezijanaca u Rijeci i 50. godišnjice prisutnosti salezijanaca u Splitu. Tijekom svog posjeta Hrvatskoj vrhovni poglavar susrest će se s članovima Salezijanske obitelji, djecom, mladima i prijateljima Don Boscova djela.

U petak, 25. svibnja u 21h sat mladi iz Pokreta salezijanske mladeži iz Rijeke i Zagreba bit će na molitvenom bdjenju s vrhovnim poglavarom u crkvi Marije Pomoćnice u Rijeci u 21h. U subotu, 26. svibnja u 9h susret je s članovima salezijanske obitelji, u 10:30h blagoslov Salezijanske klasične gimnazije, i u 11:30h svečano misno slavlje, središnji događaj posjeta Rijeci.

Susret s mladima u Splitu je u subotu, 26. svibnja u 21h u župi na Kmanu. U nedjelju, 27. svibnja u 9h susret je s članovima Salezijanske obitelji. Svečano misno slavlje u crkvi Marije Pomoćnice kršćana u Splitu počinje u 10h s izravnim prijenosom na drugom programu HTV-a.

U ponedjeljak, 28. svibnja vrhovni poglavar bit će prisutan na misi ustoličenja novog provincijala Hrvatske salezijanske provincije, don Tihomira Šutala, u crkvi Marije Pomoćnice u Zagrebu. U popodnevnim satima susrest će braću salezijance i posjetiti salezijansku odgojnu zajednicu u zagrebačkom Podsusedu.

Datum objave: 24.05.2018.
FacebookTwitterRSS