Na kongresu predstavljena Salezijanska osnovna škola Na kongresu predstavljena Salezijanska osnovna škola

Drugog dana regionalnog kongresa Udruženja salezijanaca suradnika sudionicima je predstavljen dokument „Smjernice i naznake za odgoj i obrazovanje salezijanaca suradnika.“ Noemi Bertola, svjetska koordinatorica Udruženja, i s. Leslye Sandigo, svjetska povjernica KMP za Udruženje, predstavile su ovo ključno pomagalo koje ukazuje kako izvoditi početnu i trajnu formaciju. Zahvaljujući prijevodu ovog dokumenta na hrvatski jezik koji je načinio naš salezijanac suradnik Damir Latin iz MS Podsused, hrvatski predstavnici na kongresu lakše su pratili predavanja i radili u radionicama. Primjer oglednog predavanja trajne formacije o „Ekonomskoj solidarnosti“ koji je načinila hrvatska delegacija pohvalila je prisutna rizničarka za Udruženje na svjetskoj razini, Cinzia Arena.

Kratak posjet kongresu napravili su mag. Janez Potočnik, provincijal Slovenske salezijanske provincije, koji je predvodio svetu misu, i Mojca Šimenc, provincijalka Slovensko-hrvatske provincije sestara KMP.

Nakon večere našu Salezijansku osnovnu školu i aktualnu kampanju „Izgradimo školu zajedno“ sudionicima kongresa predstavili su članovi MS Jarun. Suradnici su prezentaciju i projekt nagradili pljeskom. Noemi Bertola posebno je pohvalila ovo djelo i istaknula kako je to prva Salezijanska osnovna škola u svijetu koju su pokrenuli salezijanci suradnici. Pozvala je Udruženje na razini regije da podrži ovaj hvale vrijedan projekt. Stanislav Veselsky, regionalni koordinator, također je uputio pohvale suradnicima s Jaruna za ovaj izuzetan projekt i pozvao prisutne da ga podrže.

Datum objave: 24.11.2017.
FacebookTwitterRSS