Na spomendan Mame Margarite spominjemo se svih pokojnih suradnika Na spomendan Mame Margarite spominjemo se svih pokojnih suradnika
Spomendan mame Margarite, jednostavne, ponizne i skromne žene koja je život posvetila tome da postane majka svim dječacima u oratoriju, slavi se u subotu 25. studenog. Osim što nam je uzor, mama Margarita ima i posebno mjesto istaknuto u našem PAŽ-u.

PAŽ, Pravilnik, Čl. 6. Obiteljski duh

§ 3. U zajedništvu s preminulim suradnicima i dobrotvorima, zahvalni za njihovo svjedočenje, vjerno nastavljaju zajedničko poslanje. Za njih posebno mole u euharistijskom slavlju na spomendan mame Margarete.

Dakle na spomendan, kao Mjesna središta pozvani smo prisustvovati euharistijskom slavlju, i prikazati u molitvi sve naše pokojne salezijance suradnike i dobrotvore, kao znak zahvalnosti za njihov život i posvećen rad na dobro Udruženja. Ne zanemarimo ovaj važan dan, koji nas podsjeća kako i svoje salezijansko zvanje dugujemo vjerojatno mnogim molitvama i trudu suradnika koji su živjeli suradničko poslanje prije nas.
 
Pozivamo vas da animirate Mjesna središta na ovaj dan, da to bude još jedan trenutak zajedništva i svijesti kako jačati obiteljski duh među suradnicima, u zajedništvu sa svim našim preminulim članovima i dobrotvorima.
Datum objave: 24.11.2017.
FacebookTwitterRSS