U Sloveniji počeo regionalni kongres salezijanaca suradnika U Sloveniji počeo regionalni kongres salezijanaca suradnika

Udruženje salezijanaca suradnika regije Europa Centar-Istok započelo je danas s regionalnim kongresom u mjestu Veržej na istoku Slovenije. Susret su pozdravima otvorili Stanislav Veselsky (Slovačka), regionalni koordinator, i Noemi Bertola (Italija), koordinatorica Udruženja za cijeli svijet. Svoje pozdrave uputili su don Giuseppe Casti, svjetski povjerenik SDB za suradnike, koji je prisutne pozdravio pismom jer zbog bolesti nije mogao prisustvovati, i sestra Leslie Sandygo, svjetska povjerenica KMP za suradnike.

Sestra Sandygo i svjetska koordinatorica Bertola uvele su sudionike u temu kongresa s izvadcima iz Projekta apostolskog života gdje se govori tko su i na što su pozvani salezijanci suradnici. Kongres će u cijelosti biti posvećen pitanju početne i trajne formacije.

Na kongresu sudjeluje 16 suradnika i suradnica, 7 sestara Kćeri Marije Pomoćnice i 3 svećenika salezijanca iz Poljske (četiri pokrajine), Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Litve, Rusije, Bjelorusije, Hrvatske, te Bosne i Hercegovine. Kongres završava u nedjelju, 26. studenog.

Pozivamo sve članove Udruženja naše pokrajine da molitvom prate regionalni kongres i posebno mole za don Giuseppea koji se bori s teškom bolesti.

Datum objave: 23.11.2017.
FacebookTwitterRSS