Nacionalni susret salezijanske mladeži u Rijeci Nacionalni susret salezijanske mladeži u Rijeci

 

Godina proslave dvjestote godišnjice rođenja sv. Ivana Bosca započela je 16. kolovoza ove godine, a svoj svečani završetak imat će 16. kolovoza 2015. godine. Glavna tema i misao vodilja cijele ove godine je Don Boscovo poslanje s mladima i za mlade.

U svim se salezijanskim zajednicama 16. kolovoza slavila sv. misa u čast sv. Ivana Bosca i ukratko se najavio vjernicima službeni početak dvjestote obljetnice njegova rođenja. U crkvi Marije Pomoćnice u Zagrebu na Knežiji, u nedjelju 17. kolovoza 2014., pod večernjom sv. misom je bilo službeno otvorenje početka obljetnice na nacionalnoj i provincijalnoj razini za cijelu Salezijansku obitelj. 

U crkvama, školama, oratorijima i omladinskim centrima u kojima djeluju članovi Salezijanske obitelji istaknut je plakat s logom proslave na koji će se redovito stavljati jedna od  don Boscovih poticajnih misli.

Organizirat će se hodočašća na don Boscova mjesta (Torino i okolicu) za Salezijansku obitelj, župljane, profesore i djelatnike salezijanskih škola kao i za različite skupine koje djeluju u salezijanskim odgojno-pastoralnim zajednicama: župama, školama, oratorijima i omladinskim centrima (animatori, volonteri, ministranti, zborovi, glazbene skupine mladih, športaši).

Obljetnica će se obilježiti s mladima na nacionalnom susretu salezijanske mladeži 11. i 12. listopada 2014. u Rijeci, a za sve članove Salezijanske obitelji na Danu Salezijanske obitelji 25. listopada 2014. u Zagrebu.

(Ured za mlade HBK)

Datum objave: 08.10.2014.
FacebookTwitterRSS