SVJETSKA RAZINA

SVJETSKA RAZINA

Vrhovni poglavar Družbe sv. Franje Saleškog don Pascual Chavez poglavar je i Udruženja salezijanaca suradnika i njegov vrhovni upravitelj. Svoju službu obavlja i preko vikara don Adriana Bregolina, a redovito mu stoji na raspolaganju Svjetsko vijeće, poglavito u animiranju cjelokupnoga Udruženja i koordiniranju apostolskih i odgojnih pothvata.
 
Svjetsko vijeće sačinjavaju:
  • Noemi Bertola - koordinatorica
  • Giorgio Signori - rizničar
  • Enzo Battistoni - tajnik (privremeni)
  • s. Leslye Sandigo - povjerenica KMP
  • don Giuseppe Casti - povjerenik SDB
  • svjetski vijećnici iz pojedinih regija koji su izabrani na regionalnim kongresima
 
Udruženje je na svjetskoj razini podijeljeno na 11 regija. Salezijanci suradnici iz Hrvatske pripadaju regiji Srednje i Istočne Europe u čijem su sastavu također: Slovenija, Mađarska, Poljska, Republika Češka i Slovačka. Regiji su još pridruženi suradnici iz Rusije i Ukrajine (okrug Istok). Predsjedavajuća ove regije i njezina predstavnica u Svjetskom vijeću (svjetska vijećnica) je Helena Jankowska (Poljska).
 
Za što brže i uspješnije obavljanje posla, svjetsko se vijeće služi Svjetskim izvršnim tajništvom (SIT), čiji su članovi svjetski koordinator, svjetska tajnica, svjetski rizničar, svjetski povjerenik SDB i svjetska povjerenica KMP. Središnje izvršno tajništvo nalazi se u salezijanskoj generalnoj kući u Rimu. U njemu velikodušno dobrovoljnim radom pomaže suradnik Giuseppe Cesaroni.


FacebookTwitterRSS